U-landskalender husker Himalayas glemte børn - CARE

U-landskalender husker Himalayas glemte børn

I år går pengene fra Børnenes U-landskalender til bjergbørnene i det vestlige Nepal. Her vil CARE Danmark arbejde på at sikre uddannelse og sund mad på bordet for børnene i Himalaya, der er særligt udsatte og geografisk isolerede. Børnenes U-landskalender bliver til i et samarbejde mellem Danmarks Radio, Danida og CARE Danmark.

Følg med og lær bjergbørnene bedre at kende

Som en del af Børnenes U-landskalender har rapperen Per Vers lavet en sjov sang og musikvideo som viser forskellene mellem at være barn i Danmark og barn i Himalaya i Nepal. Du kan høre sangen og se musikvideoen her på siden.

Helt frem til jul kan du og dine børn også følge med, lære børnene bedre at kende og lege på U-landskalenderens hjemmesiden. Her er spil, små opgaver og sjove informationer om bjergbørnene og Nepal. Find mere julehygge fra Nepal på hjemmesiden her.

Ingen skole til vinter
Børnene i Himalaya lever under ekstreme forhold – på verdens højeste bjerge og i kulde, blæst og sne. Om vinteren er mange familier nødt til at flytte ned i dalene, hvor de bedre kan få mad til sig selv og deres dyr. I dalene er der ikke skoler, så i vintermånederne får børnene ikke undervisning og kan få svært ved at følge med, når de kommer i skole igen.

CARE Danmarks projekt arbejder med 4500 piger og drenge i 30 skoler, for at sikre, at de børn, der flytter om vinteren får en mere intensiv og fleksibel skolegang resten af året. Det betyder, at de får meget undervisning om sommeren, så de ikke mister noget, de måneder, de er væk.

Desuden er det en del af CARE Danmarks projekt at give efteruddannelse til lærerne, så undervisningen også bliver bedre.

Læs mere om CARE Danmarks arbejde i Nepal her

 

Her kan du købe din kalender

Du kan købe årets u-landskalender for 45 kroner i eksempelvis banker, legetøjsbutikker og supermarkeder – se den fulde liste over salgsstederne

Får din skole besøg af en storyteller

170 skoler i hele landet får frem til jul besøg af en storyteller fra CARE Danmark. Hvis du har spørgsmål om eller kommentarer til besøget, er du meget velkommen til at kontakte din storyteller eller Trésor Kakindi på tkakindi@care.dk eller 35 200 104.

Per Vers: På Toppen