Danmarks Indsamling - CARE

grafik-tak-

Danmarks Indsamling

Sher

Sher tilhører den etniske minoritetsgruppe Kounglouk, som bor i Laos’ barske provinser i bjergene. Hun er en af de tusindvis af laoter, som får hjælp af overskuddet fra Danmarks Indsamling 2016.
Foto: Benjamin Pomerleau, CARE Danmark.

En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen for at samle ind til mennesker i nogle af verdens fattigste lande. I 2016 samlede danskerne 97.870.606 millioner kroner ind til verdens fattigste.

Det betyder blandt andet, at vi sigter mod at halvere fattigdommen, sikre skolegang for alle børn og mindske børnedødeligheden med to tredjedele inden år 2015.

Danmarks Indsamling gør en mærkbar forskel for det fattigste. Derfor formulerer organisationerne hvert år 12 projekter inden for et specifikt tema, så Danmark og Danmarks Indsamling i fællesskab løfter et helt område.

Siden Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 770 millioner kroner, der har hjulpet mere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse og en fremtid.

Fra 2014 er Danmarks Indsamling målrettet alle de lande, der optræder på OECD’s liste over verdens fattigste lande, hvilket betyder at organisationerne også har mulighed for at starte udviklingsprojekter i for eksempel Latinamerika og Sydøstasien, som sammen med Afrika huser nogle af verdens allermest udsatte befolkningsgrupper.

I 2016 sætter de 12 organisationer og DR fokus på de menneskelige konsekvenser af ekstrem fattigdom.

CARE Danmarks del af indsamlingen går i 2016 til at give fattige landmænd i Laos adgang til bedre vejrdata og landbrugsvejledninger. I kombination med bøndernes lokalkendskab vil projektet give bønderne mulighed for at planlægge og optimere landbruget med de mest hensigtsmæssige afgrøder, og de vil kunne forberede sig på ekstremt vejr. Det giver dem en større sikkerhed for familien, når de har muligheden for at komme sulten, den ekstreme nedbør og mudderskredne i forkøbet.