Prins Joachim på klimarejse i Laos - CARE

Prins Joachim på klimarejse i Laos

Lagt på 19. november 2014 af Mette Noppenau

Prins Joachim i Laos høster i marken

På sit ophold i en af de små landsbyer i det nordlige Laos gik prinsen i marken for at hjælpe med at høste. Foto: Steen Brogaard

I den foregående uge har CARE Danmarks protektor HKH Prins Joachim været på rundrejse i Laos. Han har på tæt hold set, hvordan klimaforandringerne rammer lokalbefolkningen. Og hvordan de får hjælp til at tilpasse sig klimaet.

Fattige bønder i det nordlige Laos har haft kongeligt besøg. Den seneste uges tid har HKH Prins Joachim rejst rundt i en række landsbyer for at se, hvordan CARE Danmark hjælper befolkningen med at tilpasse sig et klima, som bliver mere og mere ekstremt.

Klimaforandringernes konsekvenser for verdens fattige lande er et af CARE Danmarks vigtigste fokusområder. Det er samtidig et emne, som kommer til at fylde godt på den globale dagsorden – først i december i år, hvor der er klimatopmøde i Lima, og i endnu højere grad i Paris næste år, hvor der er lagt op til vigtige klimaforhandlinger.

Lisbeth Møller, programchef hos CARE Danmark, er ikke i tvivl om betydningen af prins Joachims engagement som protektor.

’Når prinsen rejser ud til vores klimaprojekter i Laos, sender han et stærkt signal om, at vi skal huske de mennesker, der bliver hårdest ramt af klimaforandringerne. Han når bredt ud til den danske befolkning, fordi mange mennesker følger ham. Det er meget positivt for os, at prinsen gennem 25 år som protektor for CARE Danmark har så stort engagement og viden om vores projekter, ‘ siger Lisbeth Møller.

Små tiltag gør stor forskel
Under opholdet i Laos har prinsen fået indblik i fattige bønders hårde levevilkår. De kæmper med sult og underernæring, fordi høsten ofte slår fejl, når oversvømmelser, jordskred og tørke rammer deres lokalområde igen og igen. Det har gjort stort indtryk.

Men Prins Joachim har også set, hvordan små tiltag kan gøre en stor forskel for de fattige. Det handler blandt andet om at skabe et bæredygtigt landbrug med bedre dyrkningsmetoder og andre afgrøder, som kan modstå et ændret klima.

Prins Joachim har udtrykt glæde over, at de lokale ikke længere lever i afmagt over for klimaet, men at de nu kan optimere de forhold, de lever under. CAREs initiativer er blevet modtaget positivt af de lokale myndigheder, og indsatsen derfor vil sprede sig som ringe i vandet.

Verden bekymrer sig
Den største oplevelse for Prins Joachim var det døgn, han tilbragte i landsbyen Seenlath. Specielt på grund af lokalbefolkningens utrolige gæstfrihed. Prinsen kom meget tæt på befolkningen og fik mulighed for at opleve det store engagement, de lokale medarbejdere i CARE Danmark lægger i deres arbejde med at forbedre vilkårene for verdens fattige.

Men det er ikke kun prinsen, som har fået gavn af turen. Lisbeth Møller fra CARE Danmark forklarer, at oplevelsen er gensidig.

’Når den danske prins kommer på besøg, vil lokalbefolkningen huske hans besøg som en stor oplevelse og være glade for, at han viser interesse for deres levevilkår. Samtidig får de også et indtryk af, at verden derude faktisk bekymrer sig om deres situation – selv om de er fattige og lever et afsondret liv,’ siger Lisbeth Møller.

For mere information og billeder fra turen kontakt CARE Danmark:
Marianne Haahr, kommunikations- og advocacychef, mhaahr@care.dk. tlf. 53 72 72 43

Tag med prinsen på rundrejse i Laos

Læs mere om CARE Danmarks protektor og hans tidligere rejser i CAREs projektlande

Prinsens protektorrejser

2014: Laos
2012: Tanzania og Kenya
2010: Ghana
2008: Mozambique
2006: Cambodja og Vietnam
2004: Niger
1999: Bolivia
1996: Uganda
1993: Vietnam
1991: Nepal

PRESSEKONTAKT

 

Ida Maria Just
Pressekonsulent
Mobil: 53 72 72 43

ijust@care.dk