Gorm talte for fulde huse hos Ældresagen i Viby Sjælland - CARE

Gorm talte for fulde huse hos Ældresagen i Viby Sjælland

Lagt på 10. januar 2013 af Sutikamon Youi Højrup

Mandag den 7. januar kunne over 80 fremmødte hos Ældresagen i Viby Sjælland høre journalist og tv-vært Gorm fortælle om sine rejser med hjælpeorganisation CARE Danmark.

Journalist og tv-vært Hans-Georg Møller – også kaldet Gorm – var mandag den 7. januar på besøg hos Ældresagen i Viby Sjælland. Det var han i sin egenskab som ambassadør for hjælpeorganisationen CARE Danmark.

På flere rejser i Afrika og Asien har han fået et dybt indblik i CAREs arbejde og set, hvorfor det nytter at hjælpe, og det kunne de over 80 fremmødte medlemmer høre om, da Gorm udfoldede sig med både ord og billeder. 

Opgør med myterne
Som ambassadør for CARE Danmark har Gorm mødt mennesker, der slås med tilbagevendende klimakatastrofer, som river deres liv og hjem op med rod. Men han har også mødt stærke kvinder og mænd, der med udgangspunkt i CARE Danmarks tilgang til udviklingsarbejdet – hjælp til selvhjælp – kæmper sig tilbage til livet med alt, hvad de har.

Det er blevet til en spændende fortælling om en verden, der ligger fjernt fra den danske hverdag, og om CARE som organisation.

 ’Jeg gør meget ud af at komme fordomme og myter til livs. Det er vigtigt for mig at fortælle, at de indsamlede penge går til fattige mennesker og ikke til dyr administration. Det nytter!’ siger Gorm.

To nye CARE-ambassadører overværede arrangementet – og en af dem, operasanger, scenograf og kunstmaler Mikael Melbye, benyttede lejligheden til at forklare, hvorfor han er begejstret for CAREs arbejde – og hvorfor han gerne vil have nogle flere til at melde sig som medlemmer.