Emilia van Hauen: Giv kvinderne en chance - CARE

Emilia van Hauen: Giv kvinderne en chance

Lagt på 18. februar 2013 af Sutikamon Youi Højrup

Som ambassadør for CARE Danmark har Emilia van Hauen blandt andet besøgt vores programland Niger. Foto: CARE Danmark

Sociolog og foredragsholder Emilia van Hauen, der er ambassadør for CARE Danmark, deltager i Walk in her shoes for at sætte fokus på kvinderne i Afrika.

Emilia van Hauen så tiden forsvinde i Afrika, da hun rejste med CARE Danmark til Niger. Her oplevede hun, hvordan kvinderne hver eneste dag brugte oceaner af tid på at hente vand. Tid, der kunne bruges på uddannelse og arbejde, men som i stedet gik til spilde på gåturene til og fra brøndene.

’Når man bruger så meget tid på at overleve, så har man ikke overskud til at udvikle sig. På den måde får kvinderne aldrig mulighed for at ændre deres situation, og de kan ikke slippe ud af fattigdommen,’ fortæller hun.

’Det gjorde stort indtryk på mig, at kvinderne i Niger ikke havde noget valg. De kan ikke gøre andet end at sørge for familiens overlevelse, og det oplevede jeg på tætteste hold. Men jeg tror først, man rigtig forstår en afrikansk kvindes livssituation, når man har mærket på sin egen krop, hvordan hun har det.’

Derfor deltager Emilia van Hauen i CARE Danmarks kampagne Walk in her shoes, så hun kan være med til at sætte fokus på og hjælpe kvinderne i Afrika. 

”Det er fantastisk vigtigt, at vi hjælper kvinderne, for det er dem, der kan løfte hele Afrika ud af fattigdomsspiralen. De skal bare have chancen,” siger hun.

Emilia van Hauen gik sine Walk in her shoes-skridt fra 21. maj – 27. maj.

Emilias Walk in her shoes-dagbog:

Dag 1  Dag 2  Dag 3  Dag 4  Dag 5

Dag 6  Dag 7  Sådan gik det