Marianne Kemp - CARE

Marianne Kemp

Marianne Kemp har været frivillig for CARE i mange år og er ambassadør for organisationen.

Hun har arbejdet som programmedarbejder og researcher hos DR, hvor hun især har slået sine folder i B&U-afdelingen og tilrettelagt en række børneprogrammer – blandt andet serien ‘100 års barndom’. Marianne Kemp har også været leder for DRs arkiv. Hun har desuden produceret dokumentarfilm  fra den tredje verden.

Marianne har rejst i CARE Danmarks programlande Mozambique, Nepal, Ghana, Kenya og Uganda. På rejserne har hun fået både kastesystemer, HIV og mangel på rettigheder til jord tæt ind på livet. Hun har flere gange lavet dokumentarfilm om de forhold, de lokale lever under, og hendes film fokuserer på kvindernes rolle i udviklingssamfundene.

I Mozambique lavede hun dokumentaren På kanten af det mulige om den HIV-smittede Evelina. Det udviklede sig til et dybt venskab.

Marianne Kemp har desuden rejst i Nepal og lavet filmen ‘Skolerne ved flodlejet’ om en nepalesisk udgave af den danske højskole.

‘Kvinderne kæmper for at skabe en bedre tilværelse for sig selv og deres familie, men den kultur, de lever i, skaber et mønster af forhindringer. CARE uddanner kvinderne til at ændre det mønster og forbedre deres liv,’ siger hun.

Marianne Kemp er også storyteller for CARE Danmark.

Hør hvorfor Marianne Kemp er storyteller for CARE Danmark