Karen Mukupa - CARE

Karen Mukupa

Det er altafgørende, at pigerne i Afrika får en uddannelse, mener sangerinden Karen Mukupa, og derfor er hun ambassadør for Walk in her shoes.

Børn i den tredje verden skal have en uddannelse – det er en af Karen Mukupas helt store mærkesager. Men i Niger kommer mange piger ikke i skole, fordi de bliver nødt til at bruge utallige timer på at hente vand sammen med deres mødre, som har hårdt brug for deres hjælp på turene til og fra brøndene.

’Det er et stort problem, for uddannelse er noget af det allervigtigste lige meget, hvor i verden man bor. Børnskal gå i skole.  Det giver en masse muligheder, og så kan de senere hen få et arbejde, der giver mening for dem,’ siger Karen Mukupa.

Alle pengene fra Walk in her shoes-kampagnen i 2012 gik til Niger og skulle give befolkningen bedre adgang til rent vand. Det betyder blandt andet, at kvinderne kan sende deres døtre i skole i stedet for at holde dem hjemme.

’Walk in her shoes er en rigtig god kampagne, og jeg vil opfordre alle til at deltage også i de kommende år, så vi kan sende så mange piger som muligt i skole,’ siger Karen Mukupa, der i 2009 rejste med CARE Danmark til Vietnam for at besøge CAREs projekter i landet.  

’CARE gør et helt fantastisk stykke arbejde. Organisationens fokus på kvinder rammer kernen i udviklingsarbejdet, for kvinder kan udrette de mest utrolige ting med ganske få midler’ siger Karen Mukupa. 

Karen Mukupa er også ambassadør for CARE Danmarks kampagne Walk in her shoes

Hør Karen Mukupas Walk in her shoes-musikvideo

Om Karen Mukupa

Sangerinden er født i Zambia og vokset op i Tanzania. Hun flyttede til Danmark som 15-årig og er blandt andet kendt som den ene part af reggaeduoen ‘No Name Requested’, som hun startede sammen med sangerinden Natasja.

Karen Mukupa har været involveret i CARE’s arbejde i flere år og rejste i 2009 til Vietnam for at besøge CARE’s projekter i landet.