Jacob Holdt - CARE

Jacob Holdt

Jacob Holdt er forfatter og fotograf. Han har været ambassadør for CARE siden 1991 og har blandt andet lavet diasshowet ’Med Prins Joachim blandt Bolivias indianere’ om CAREs arbejde med bistand og klimaproblemer i den tredje verden.

Igennem sine mere end 20 år som frivillig for CARE Danmark har Jacob Holdt taget tusindvis af billeder af nogle af verdens fattigste mennesker, og han har flere gange rejst i CARE Danmarks programlande for at dokumentere de vilkår, de lokale lever under.

I 1999 tog han til Bolivia sammen med CARE Danmarks protektor, Prins Joachim, og senest rejste han til Vietnam i 2011 for at fotografere, hvordan CARE hjælper med at styrke landets fattigste familier i bjergområderne og langs kysterne ud fra princippet om hjælp til selvhjælp.

‘Jeg havde aldrig tænkt mig at lave frivilligt arbejde for nogen som helst ulandsorganisation, men så kom jeg i forbindelse med CARE, som havde en helt anden måde at gøre tingene på. Alt arbejde udføres af lokale, og jeg bliver simpelthen smittet af at se glæden i deres ansigter. Det er sådan, jeg måler ulandsbistand,’ siger Jacob Holdt.

For Jacob Holdt er det både lærerigt og hårdt at arbejde med udviklingsprojekter.

Jacob Holdt var med CARE på Roskilde Festival 2014

Hør hvorfor Jacob Holdt er ambassadør for CARE Danmark

Jacob Holdt om sit arbejde for CARE