Signe Buchholtz Andersen - CARE

Signe Buchholtz Andersen

Signe Buchholz Andersen_red

Signe Buchholtz Andersen var i foråret 2015 i Nepal som praktikant for CARE Danmark. Her knyttede hun nye venskaber, som på billedet med sin kollega fra CARE Nepal, Richa Uprety.

BLÅ BOG

Erhverv: Kommunikationsstuderende på Danmarks Medie og Journalisthøjskole

Fortæller historier fra: Nepal

Fortæller historier til: alle

Storyteller siden: 2015

3 ting med på CARE-rejserne: En blok og en kuglepen, vandrensningstabletter og gode vandrestøvler

Bonusinfo: Signe rejste i efteråret 2015 rundt på danske folkeskoler og fortalte om CARE Danmarks projekt, der fik overskuddet fra Børnenes U-landskalender 2015.

En af de oplevelser, der gjorde størst indtryk på Signe Buchholz Andersen, var mødet med mennesker, som CARE havde arbejdet med for flere år siden. De kunne stadig fortælle om, hvor stor en forskel CARE’s arbejde havde gjort og stadig gør i dag. Signe Buchholtz Andersen er i dag storyteller for CARE Danmark og fortæller om sine oplevelser som praktikant i Nepal.

”Man føler sig bare så lille i så stort et område,” fortæller Signe Buchholtz Andersen om sin flyvetur sammen med 11 andre mennesker gennem Himalaya på vej hjem fra sit andet feltbesøg.

Det var udsigten over de øde bjerge og bakker – og tanken om de tynde vægge i det lille fly – der tog pusten fra hende. Men det var alligevel en del nemmere end de lange vandreture, som det ellers krævede for at komme frem til de landsbyer, hvor CARE Danmark arbejder.

Syv kopper te og snevandring

Signe Buchholtz Andersen var i foråret 2015 praktikant for CARE Danmark i Nepal. For at komme frem til CARE Danmarks projekter i det vestlige Nepal og tilbage igen, skulle hun vandre en hel dag hver vej.

”Vi skulle gå 10 timer til en by, der hedder Pandusain, hvor vi var et par dage. Da vi var på vej tilbage skiftede vejret pludseligt fra solskin til snestorm. Det tog vores kolleger syv kopper te at beslutte, hvordan vi skulle komme videre. Vi endte med at vandre gennem sneen på bjergskråningerne. Det var en vild tur,” siger Signe Buchholtz Andersen.

Mødet med en jævnaldrende

I løbet af tiden som praktikant arbejdede Signe Buchholtz Andersen med at forberede DR’s besøg i forbindelse med Børnenes U-landskalender. Kalenderen gik i 2015 til CARE Danmarks projekt i de vestlige egne af Nepal. Her mødte hun mange mennesker, og én af dem, som gjorde størst indtryk, var en jævnaldrende kvinde på 25 år.

”Vi var jævnaldrende. Og hun havde lige født sit femte barn. Det var tankevækkende for mig,” fortæller Signe Buchholtz Andersen og fortsætter.

”Hun talte om forholdet til sin mand. Selvom han troede, at det var ham der bestemte, så var det i virkeligheden hende, sagde hun. Og mens hun snakkede, stod han og grinede i baggrunden, for han vidste, at hun havde ret,” fortæller Signe Buchholtz Andersen, også med et smil på læben.

Du kan booke Signe Buchholtz Andersen som storyteller hos Liv Helstrup Østergaard, hvis du vil høre om:

Børnenes U-landskalender 2015

Jordskælvet, der ramte Nepal i foråret 2015

CARE Danmarks mad og landbrugsprojekter i Nepal

At bo helt tæt på Nepals befolkning

Hvordan man inddrager lokalsamfund i udviklingsprojekter

Læs mere om CARE Danmarks arbejde i Nepal her

KONTAKT

RS5683_liv3682-copy-scr-60x80

Liv Helstrup Østergaard
Kommunikationsmedarbejder
Tlf: 35 200 100

loestergaard@care.dk