Jesper Theilgaard modtager CARE Danmark Prisen - CARE

Jesper Theilgaard modtager CARE Danmark Prisen

Lagt på 18. maj 2018 af Ida Maria Just

Jesper Theilgaard modtager CARE Danmark Prisen 2017 for sit arbejde med at formidle klima og klimaforandringer til danskerne.

Meteorolog og klimadebattør Jesper Theilgaard modtog torsdag d. 17. maj CARE Danmark Prisen 2017.

CARE Danmark Prisen uddeles en gang om året til en eller flere personer, som på forskellig vis har støttet CARE i arbejdet for at hjælpe verdens fattigste mennesker.
Prisen for 2017 blev tildelt Jesper Theilgaard for hans ihærdige indsats for at sætte klimaet og klimaforandringer på dagsordenen – ikke kun hos politikere, men i lige så høj grad også hos danskerne.

Jesper Theilgaard gør klima forståeligt for alle
”Vejret er jo noget, vi alle taler om, men når det kommer til klimaforandringer, så bliver det let abstrakt. Jesper Theilgaard har formået at fortælle om klima og klimaforandringernes betydning på en måde, så vi alle kan være med ”, siger CARE Danmarks generalsekretær Rasmus Stuhr Jakobsen og fortsætter:

”I sit arbejde har Jesper Theilgaard ikke kun fokuseret på klimaets betydning her i Danmark, men også i resten af verden. I Danmark oplever vi det ændrede klima som voldsomme skybrud, der sætter vores kældre under vand – i Afrika og Asien rammer klimaforandringerne langt hårdere og tvinger millioner af mennesker til at flygte fra hus og hjem, hvis de vil overleve, ” siger Rasmus Stuhr Jakobsen, der også påpegede, at prisen var en klar opfordring til Jesper Theilgaard om at blive ved og fortsætte med at være en afgørende stemme i klimadebatten.

CARE Danmark Prisen blev uddelt, efter Jesper Theilgaard til et CARE Danmark-arrangement holdt foredrag om klima.

PRESSEKONTAKT

 

Ida Maria Just
Pressekonsulent
Mobil: 53 72 72 43

ijust@care.dk